4e vrouw bij 1e editie van de UTdF

Afgelopen zaterdag 16 augustus 2014 vond de eerste editie van de Ultra Trail des Fantomes plaats in de bossen langs de Ourthe rondom La Roche in de Belgische Ardennen. Een nieuwe ultraloop van 100 km en 4275 hoogtemeters, met recht een van de zwaarste ultralopen van Belgie genoemd. Na een koude donkere start om 4:00 uur in de regen op de glibberige modderpaden volgden vele lastige klauterpartijen en gladde hellingen. Maar het weer knapte op en laat in de ochtend brak zelfs een waterig zonnetje door. 

Hoogteprofiel UTdF

Het was natuurlijk vreselijk genieten in de prachtige natuur in dit deel van de Belgische Ardennen. Naast vele mooie kronkelige paadjes langs de oevers van de Ourthe moesten de Ourthe ook zo'n 5 x overgestoken worden. En dan zonder bruggetje oid dus gewoon hup, door het water heen en nat tot aan het kruis! Dat is trailrunnen in Belgie. Ook volgden er mooie klauterpartijen over rotsblokken langs klettersteig routes en vele bospaden en landweggetjes.

mapultra

Af en toe een paar meters asfalt. De organisatie en verzorging was zoals altijd super geregeld door Sport-Events in samenwerking met Scarabee. Lange tijd lag Mirjam op de derde  positie doch een paar kilometers voor de finish toch nog ingehaald maar met een tijd van 14:54 uur op dit uitdagende zware parcours supertevreden! Dit was na de Zugspitze Ultraloop op 21 juni pas haar tweede 100km loop! Er zullen er ongetwijfeld nog vele volgen!

Trailvriendin Paula IJzerman werd heel knap 2e in een tijd van 14:17 uur en is daarmee klaar voor de mooie reis die zij gaat maken over een aantal dagen, namelijk in 14 dagen tijd de laatste  775km van de Pelgrimstocht naar Santiago de Compostella hardlopend afleggen!

IMG_1236 

Voor de UTdF hadden zich 150 lopers ingeschreven, 121 zijn gestart en slechts 94 ook gefinished. Er zijn 10 vrouwen gestart waarvan 2 niet gefinished. Geen appeltje-eitje dus!

Voor meer info omtrent de wedstrijd en de uitslagen zie:

www.sport-events.be/website/speaker/utdf/